window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-17973183-1');

De Hoge Wier wint 2e prijs in Volendamse Pieperrace

De Pieperrace geldt al jaren als de aftrap voor het zeilseizoen. Het eerste weekend van april wordt deze wedstrijd gevaren vanuit Volendam. Dit jaar deden er 59 schepen mee in verschillende klassen. De weersomstandigheden kunnen enorm verschillen. Was er vorig jaar een dikke wind, nu was het vooral weinig wind. De temperatuur van dit eerste lente weekend maakte gelukkig veel goed.

Op de zaterdag werd de wind na de start langzaam minder en konden lang niet alle schepen finishen. De snellere schepen dreven al gauw vier uren rond voor ze de finishlijn bereikten.

Op zondag was er bij de start om 12 uur ook weinig wind. Deze trok echter wat aan en zorgde voor snellere tijden van het wat korte rondje. Ook de langzamere schepen waren allemaal binnen twee uur binnen. De Hoge Wier deed mee in de grote klipper klasse en sleepte een mooie 2e prijs in de wacht.

De einduitslag:

uitslag_pieperrace_2016
Bron: Zeepost
Lees meer op de website van de Pieperrace

2023-03-06T12:59:23+01:00
Ga naar de bovenkant