window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-17973183-1');

Trouwen op een zeilschip

Trouwen op een zeilschip2023-03-08T14:57:09+01:00

Trouwen op een zeilschip

bruidspaar bij sluis klein

Ceremonie, bruidstaart, receptie, intiem huwelijksfeest, alles kan op de boot!

Een bijzondere locatie voor een bijzonder bruidspaar: een zeilschip waar je op kan trouwen. En proosten. En feesten. Hoe speciaal is dat? Samen met jullie intieme (dag)gasten genieten jullie van het buiten zijn, het water, de rust en natuurlijk vooral van elkaar. De ceremonie is op de boot, stilliggend voor de wal of op het water. Na afloop van de huwelijksceremonie wordt de bruidstaart aangesneden en wordt het glas geheven op jullie geluk. (De bruidstaart mogen jullie overigens zelf verzorgen wanneer jullie de taart door een specifieke banketbakker willen laten maken. Uiteraard kunnen wij ook de bruidstaart voor jullie bestellen).

Daarna gaan de zeilen van jullie huwelijksboot desgewenst even omhoog voor een verfrissend zeiltochtje over het Markermeer. En onderweg worden jullie verwend met de heerlijkste hapjes en drankjes. Er kan ook ruimte gemaakt worden in het programma voor een receptie op de boot terwijl het schip in de haven ligt.

Jullie huwelijksceremonie op het open water of in de haven

De huwelijksceremonie vindt plaats op de boot. Onze zeilklipper De Hoge Wier is een officiele trouwlocatie van de gemeente Muiden. Afhankelijk van het weer en van jullie wensen vindt de huwelijksceremonie benedendeks plaats of bovendeks.

trouwlocatie-muiden In de meeste gevallen leidt de buitengewoon ambtenaar van de gemeente Muiden de huwelijksceremonie. Dit kan op de wateren van het IJmeer of in de haven van Muiden plaats vinden.  Wanneer jullie zelf een ambtenaar hebben die jullie huwelijk in de echt wilt verbinden, dan kan dit uiteraard ook. We varen dan na afloop van de huwelijksceremonie even terug de haven in om de officiele documenten aan de ambtenaar van de gemeente Muiden te overhandigen.

Huwelijksreceptie tot ca. 80 personen

Aan boord van onze klipper De Hoge Wier is het mogelijk een huwelijks receptie te houden tot ca. 80 personen. Het schip ligt dan voor de wal zodat iedereen makkelijk aan- en van boord kan. Recepties aan boord kunnen het hele jaar door plaatsvinden. Meer informatie hierover vinden jullie op de speciale pagina over recepties aan boord. Het schip kan losstaand als locatie voor de receptie ingehuurd worden of de receptie kan plaatsvinden als onderdeel van een compleet programma voor jullie bruiloft.

Huwelijksdiner aan boord: jullie wens is onze leidraad

Voor het diner aan boord tijdens jullie huwelijk zijn er verschillende mogelijkheden. Het kan bijvoorbeeld lekker informeel met een barbecue aan dek. Of met een Tapasbuffet. Of wat exclusiever met een walking dinner. Ideaal bij grotere gezelschappen. Willen jullie een zittend diner, dan kan dat natuurlijk ook! Met wit gedekte tafels, mooi glaswerk en bloemendecoraties. Jullie wens is onze leidraad. In alle gevallen werken wij met de beste cateraars en chefs. Kom vooral praten over de mogelijkheden voor een diner tijdens jullie huwelijk!

Feesten aan boord

Wanneer jullie gezelschap niet al te groot is, zeg ca. max. 80 man, dan kan er ook op de boot gefeest worden. Tot 60 personen kan dit op het water en kan de volumeknop wat hoger. Bij 60 tot 80 man vindt het feest in de haven plaats en mag er wat minder geluid geproduceerd worden. Meer informatie is te vinden op onze speciale feestpagina.

Trouwen in de gemeente Muiden

Alle informatie over trouwen in de gemeente Muiden vind je op onze speciale ‘Trouwen in de gemeente Muiden‘ pagina.

Ga naar de bovenkant