window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-17973183-1');

IJsselmeerbokaal voor derde maal naar De Hoge Wier!

VOLENDAM –  De “IJsselmeerbokaal” is afgelopen weekend in Volendam uitgereikt aan de Muidense charterklipper ‘De Hoge Wier’.

Sacha Emmerik neemt de IJsselmeerbokaal in ontvangst.Sacha Emmerik neemt de IJsselmeerbokaal in ontvangst.Foto: E.J.Bruinekool

De IJsselmeerbokaal is de jaarprijs voor de winnaar van het overall klassement van acht grote zeilwedstrijden voor de zeilende chartervaart. Traditioneel wordt de bokaal bij de start van het nieuwe wedstrijdseizoen uitgereikt aan het schip dat de meeste overwinningen heeft behaald in het jaar er voor.

In het vierjarige bestaan van deze jaarprijs is de bokaal slechts één keer naar een ander charterschip gegaan, de overige 3 jaren sleepte ‘Team Hoge Wier’, het wedstrijdteam van zeilklipper De Hoge Wier, de bokaal in de wacht.

“Dat gaat niet vanzelf”, zegt schipper en eigenaar van De Hoge Wier, Sacha Emmerik. “De concurrentie is groot en de verschillen zijn klein. Alleen door wekelijks te trainen met het team lukt het ons tot nog toe de concurrenten voor te blijven.”

Of Emmerik volgend jaar de bokaal weer mee naar Muiden mag nemen, is nog maar de vraag. Het afgelopen weekend werd de eerste race van 2012 gevaren, de Pieperrace in Volendam. Emmerik behaalde daar met zijn Team Hoge Wier een tweede prijs waar meestal een eerste positie behaald werd.

2023-03-06T12:59:55+01:00
Ga naar de bovenkant