window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-17973183-1');

Lemmer Ahoy, 14-15-16 mei 2015

Hemelvaart vier je in Lemmer

Watersportvereniging ‘de Zevenwolden’ uit Lemmer organiseert elk jaar met Hemelvaart ‘Lemmer Ahoy’: een groots 3-daags zeilevenement voor skûtsjes en aken, waarbij de akenvloot de oude Binnenhaven een historisch aanblik geeft. De wedstrijden verdeeld over 3 dagen blijken zich uitstekend te lenen voor een eerste test tussen bijna alle SKS en IFKS schepen, waarbij vriendschappelijk, maar fanatiek om de eerste plek wordt gestreden.
Er wordt door de skûtsjes zoveel mogelijk in de Lemster Baai gezeild, waardoor een deel van de wedstrijden goed voor het publiek te volgen is. De verschillende rond- en platbodemklassen zijn ook ruim vertegenwoordigd. Waar er voorheen met name Lemster aken meededen, verschijnen er de laatste jaren ook steeds vaker andere rond- en platbodems aan de start. Om iedereen voldoende ruimte en voldoende diep water te geven, worden deze wedstrijden verderop het IJsselmeer gevaren.
Meer informatie is te vinden op de webiste van de Zevenwolden

2023-03-06T12:59:28+01:00
Ga naar de bovenkant