window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-17973183-1');

Loungen, zeilen en zakendoen op De Hoge Wier

dinsdag 27 januari 2009 – De Hoge Wier, de snelste klipper van Nederland, krijgt een totale make-over. ‘Ook schepen zijn soms toe aan een nieuwe look’, vertelt schipper en eigenaar Sacha Emmerik. ‘Binnen kunnen onze gasten heerlijk loungen op royale en comfortabele banken. Buiten is een ruime zitkuip met trendy zitzakken.’ Natuurlijk is de Hoge Wier nog steeds een stoer en robuust zeilschip. Het schip is gebouwd in 1899 en haar geschiedenis blijft zichtbaar in de stalen spanten, compleet met klinknagels. Aan boord van de Hoge Wier is benedendeks een ruimte gecreëerd van 15 bij 5 meter. Het is mogelijk deze ruimte in twee aparte zalen op te delen. Naar wens kan zo een lege (dans)vloer voor een feest of een workshop worden gecreëerd. Het is ook mogelijk een vergader- of een dineropstelling te realiseren. ‘Wij hebben gekozen voor een flexibel interieur om aan alle verschillende wensen tegemoet te kunnen komen’, stelt mede-eigenaar Cleo Diesveld. ‘Vandaar dat de ruimte niet alleen beschikt over een grote bar maar ook is voorzien van high tech vergaderfaciliteiten.’ Aan boord is ruimte voor groepen tot 50 personen. De kleinste vergaderruimte is de roef met plaats voor zes personen. De Hoge Wier is echter meer dan alleen een feest-, vergader- of presentatieruimte. Het is ook de snelste klipper van Nederland. In 2007 en 2008 won de Hoge Wier de Zilveren Klipper, dé prijs voor de snelste klipper van Nederland. Afgelopen jaar won het wedstrijdteam voor de 9e maal op rij de Muider Hardzeildagen.
‘Ook zeilliefhebbers komen ruimschoots aan hun trekken:’, vertelt Sacha Emmerik. ‘In 2007 is het zeilplan geheel vernieuwd. Met een grootzeil van 165 m2, een fok van 59 m2, een kluiver van 59 m2, een halfwinder van 255 m2 en een waterzeil van 30 m2 kunnen wij onder alle omstandigheden optimaal presteren.’ Juist investeren in tijden van recessie. Terwijl menig ondernemer besluit investeringen vooruit te schuiven zijn Cleo Diesveld en Sacha Emmerik van mening dat je juist in tijden van recessie moet investeren. ‘Nu is het de tijd om te investeren en veranderingen door te voeren. Natuurlijk zullen er bedrijven omvallen maar wie straks klaar is voor de toekomst, die heeft de toekomst. Wij zijn er klaar voor.’ Wachten tot de markt weer aantrekt, is volgens Diesveld onverstandig. ‘De Inspectie Verkeer en Waterstaat heeft bekend gemaakt dat charterschepen over een paar jaar moeten voldoen aan nieuwe veiligheidseisen. Die eisen zijn al bekend maar je zult zien dat veel schippers pas op het laatste moment werven benaderen met hun opdrachten. En dan hebben die werven geen tijd. Wij hebben die eisen al meegenomen met de verbouwing. Zo slaan wij twee vliegen in één klap. De Hoge Wier is na de verbouwing niet alleen de snelste maar ook de mooiste kleine klipper van Nederland èn wij voldoen nu al aan de eisen die straks voor alle charterschepen zullen gelden.’Het team van de Hoge Wier is geheel op elkaar ingespeeld. Behalve bediening en begeleiding bijvergaderingen en presentaties kunnen zij ook de organisatie van een feest, ontbijt, diner, lunch of zeilwedstrijd op zich nemen. Of het nu gaat om een ontvangst met koffie en thee, een luxe lunch, een borrelgarnituur of een uitgebreid diner. Het team staat haar gasten met raad en daad terzijde. Loungen, zeilen en zakendoen aan boord van de Hoge Wier: De organisatie Sacha Emmerik en Cleo Diesveld maakten 15 jaar geleden hun entree in de charterwereld. Vanaf het begin hebben zij zich gericht op drie markten: familie- en vriendengroepen, feesten en partijen en de zakelijke markt. En met succes want al snel bleek de belangstelling voor de Hoge Wier zo groot dat Emmerik en Diesveld besloten onder de naam Muiden Maritiem een eigen rederij te beginnen. Vervolgens startte het ondernemersechtpaar Rederij Belle. Bij deze organisatie ligt de nadruk op het varen met salonboten. Vorig jaar verhuisde het bedrijf naar haar huidige locatie aan de Herengracht 65 te Muiden. Informatie voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sacha Emmerik en Cleo Diesveld, telefoon 0294 264860, e-mail info@muidenmaritiem.nl. Zie ook de websites www.muidenmaritiem.nl, www.hogewier.com en www.rederijbelle.nl.
Bron: De Gooi en Eembode

2023-03-06T13:00:04+01:00
Ga naar de bovenkant