window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-17973183-1');

De Hoge Wier vult wederom prijzenkast

MUIDEN – Maar liefst vier zeilraces zijn er in oktober gezeild met de Muidense charterklipper De Hoge Wier. En in drie van de vier de races werd er een prijs binnen gesleept, waarvan 2x een eerste prijs en 1x een tweede prijs. “We kijken dan ook tevreden terug op de afgelopen wedstrijdmaand. Het was intensief en we zijn nu heel erg moe, maar wel zeer voldaan”, aldus Sacha Emmerik, schipper van De Hoge Wier.

Oktober wedstrijdmaand
In de maand oktober worden er verspreid over het IJsselmeer en Markermeer diverse races voor de zeilende chartervaart georganiseerd. Zo is er half oktober de ‘Enkhuizer Klipperrace’, met een groot spektakel voor de toeschouwers aan de wal wanneer meer dan 50 klippers anker op gaan en de zeilen hijsen vlak voor de haven van Enkhuizen. Tijdens deze race greep de bemanning van De Hoge Wier net naast het podium en werd een vierde plek behaald.
Een week later werd dit goed gemaakt tijdens de ‘Brandarisrace’ vanuit Harlingen, waar aangekomen op Terschelling een eerste prijs in ontvangst werd genomen. Aansluitend werd ‘het Beurtveer’ vanuit Workum gevaren, waarbij er dagen lang non stop gezeild wordt en zonder motorgebruik verschillende havens rondom het IJsselmeer en Markermeer aangedaan moeten worden. Wat overigens ook veel spektakel oplevert en ook vele toeschouwers trekt in de betreffende havens. In ‘het Beurtveer’ werd een tweede plaats behaald. “Het Beurtveer was de zwaarste race van de serie, omdat er dit keer erg weinig wind was. Dat maakt dat de race lang duurt, we hebben er ruim 40 uur over gedaan in tegenstelling tot voorgaande jaren waarin we ongeveer de helft van de tijd nodig hadden om de race uit te zeilen. Maar het resultaat mag er wezen” aldus Emmerik. Afsluiter van de serie races waren de Muider Hardzeildagen, een thuiswedstrijd voor Emmerik en zijn bemanning. En traditie getrouw werd deze race met een eerste prijs afgesloten.

Relatieve rust
“Nu de races achter de rug zijn wordt er niet zo veel meer gezeild en breekt er voor ons een rustige tijd aan. Alhoewel, De Hoge Wier wordt in de wintermaanden regelmatig verhuurd als locatie voor verjaardagsfeesten, recepties en vergaderingen, dus zo heel rustig wordt het ook weer niet” bedenkt Emmerik zich lachend.

2023-03-06T12:59:51+01:00
Ga naar de bovenkant