window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-17973183-1');

Twee mooie prijzen voor Team HW!

Ons wedstrijdteam, Team Hoge Wier, heeft in de afgelopen week maar liefst 2 mooie prijzen in de wacht weten te slepen; de Zilveren Klipper tijdens de Klipperrace in Enkhuizen en een mooie 2e plaats tijdens de Beurtveer vanuit Workum.

Klipperrace

Anders dan de naam doet vermoeden, wordt de Zilveren Klipper niet uitgereikt aan de winnar van de tweede prijs maar aan de winnaar van de eerste prijs van de Drie Steden Race. Deze race wordt op de zaterdag van de Klipperrace gevaren. Een mooie race waarbij ca. 50 klippers vanuit een spectaculaire ankerstart het IJsselmeer op zeilen.

Op zondag zeilde Team Hoge Wier ook een top race maar zag dankzij een protest de tweede prijs aan haar neus voorbij gaan. It’s all in the game.

Beurtveer

Meteen na de Klipperrace werd de Beurtveer gevaren, een intensieve zeilrace vanuit Workum. Intensief omdat er non stop en bij nacht en ontij gevaren wordt. Het doel is om zo snel mogelijk het IJsselmeer en Markermeer over te zeilen naar Amsterdam en weer terug. Onderweg dienen ook nog eens 8 havens aangedaan te worden, om daar een brief te posten bij het havenkantoor. En dit alles zonder één enkele motorminuut te maken! Vakmanschap en ervaring spelen bij dit spelletje een grote rol en we zijn dan ook trots op Team Hoge Wier dat zij wederom een hele mooie prestatie hebben neergezet tijdens de Beurtveer. Dit keer dan wel niet de eerste plaats maar een mooie tweede plek op het podium. De eerste plaats ging naar de tjalk Overwinning.

Nog niet klaar

Het wedstrijdseizoen zit er nog niet op voor Team Hoge Wier; op dit moment zijn zij onderweg naar Harlingen voor de Brandarisrace die dit weekend gevaren wordt. En last but not least; het laatste weekend van oktober varen ze als afsluiter de altijd beregezellige Muider Hardzeildagen. Tijdens deze race is nog plek voor een paar opstappers! Zie de link voor meer informatie.

 

2023-03-06T12:59:29+01:00
Ga naar de bovenkant