window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-17973183-1');

Veel publiek Vlaggetjesdag

MUIDEN – Een uur later dan gepland eindigde de elfde Muider Vlaggetjesdag. Vanwege de vele bezoekers op de open dag van de charterschepen van Zeilvloot Muiden hielden de schippers een uur langer ‘open huis’. Daarnaast reikte de gemeente de jaarlijkse Muider Roemer uit aan de Roeisloepenrace Muiden-Pampus-Muiden.

uitreiking muider roemer 2014 aan boord van de hoge wierDat gebeurde in de ochtend vlak na de opening van de Muider Vlaggetjesdag. De Roemer werd voor de negende keer uitgereikt aan een organisatie of persoon die zich langdurig inzet op het gebied van sport, welzijn, kunst of cultuur. Dit jaar werd dat de Roeisloepenrace. De race wordt al 22 jaar gehouden. Er doen zo’n duizend deelnemers aan mee in ruim honderd boten. Hans Paardekoper nam de trofee in ontvangst van locoburgemeester Henny Timmerman. ‘De sloepenrace werd gehuldigd vanwege de langdurige inzet op het gebied van sport, de inzet van veel enthousiaste vrijwilligers en de goede organisatie en uitstraling van het evenement’, aldus Timmerman. De uitreiking vond plaats aan boord van De Hoge Wier.

Zeilboot Muiden

Het was op dat moment nog niet zo druk tijdens de Muider Vlaggetjesdag. ‘Het kwam vanwege wat regen moeizaam op gang, maar vanaf enen was het enorm druk. Zo druk dat we er een uur aan vastgeplakt hebben’, vertelt Leon Oosterbroek, eigenaresse van zeiltjalk De Lis. Net als de andere eigenaren stelde zij haar schip gratis open. ‘Wij zijn dan wel concurrenten maar we treden gezamenlijk naar buiten onder één naam: Zeilvloot Muiden. Zo willen we mensen naar Muiden trekken.’

De historische schepen kunnen gehuurd worden voor onder andere een huwelijk, familiedag of bedrijfsuitje. Op sommige schepen kan ook overnacht worden. Grote publiekstrekkers waren niet alleen de Muider schepen. Ook een stoomschip, de S.S. Succes, trok veel bekijks. Net als een Volendammer kwak, een grote botter, die ooit tot de Muider vloot behoorde.

Bron: Dichtbij.nl
Foto: Dick Rozendaal

2023-03-06T12:59:34+01:00
Ga naar de bovenkant