window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-17973183-1');

Regatta zeilen met klassieke zeilschepen

Een regatta zeilen met traditionele zeilschepen is een unieke groepsactiviteit

Iedereen kan meedoen, jong en oud. Je hebt natuurlijk een aardige groep nodig om meerdere zeilschepen te bemannen, maar met een groep vanaf 25 personen kan je al een aardige regatta zeilen. Muiden Maritiem heeft jarenlange ervaring en uitgebreide expertise opgebouwd in het organiseren van regatta’s voor groepen.

Grote of kleine zeilschepenAlpari World Match Racing Tour - Stage 5 - Dutch Match Cup || 2014-09-24, Batavia Haven, Lelystad, Netherlands || © Copyright 2014 || Robert Hajduk - AWMRT || All Rights Reserved ||

Welke schepen ingezet worden tijdens de regatta, hangt af van jullie groepsgrootte en budget. Onze lemsteraken lenen zich bij uitstek om met de wat kleinere groepen een regatta te zeilen. Het zijn super snel zeilende schepen en deze schepen behoren tot de top van de platbodems in Nederland. Wanneer jullie een hele grote groep hebben, zeg vanaf 80 personen, dan kunnen jullie goed terecht op onze klippers. Tijdens een regatta met klippers zal niet iedereen in de groep aan het werk moeten, dus dat maakt een regatta zeilen met deze schepen uitermate geschikt voor groepen waarbij niet iedereen kan of wil meehelpen maar wel mee wil genieten!

Wat is een regatta?

Het woord ‘regatta’ stamt uit de 13de eeuw. Het is ontstaan toen gondeliers in Venetië jaarlijks de regata storica orgiseerden: een race tussen de gondels van de stad. Eigenlijk is het van oorsprong een race waarbij het zgn. ‘wrikken’ centraal staat en niet het zeilen. Vanaf de 18e eeuw kwam het woord in gebruik voor alle bootraces. Zeilregatta’s kunnen ofwel voor een bepaald type boot gehouden worden, ofwel georganiseerd worden voor verschillende scheepstypes door elkaar. In dat geval wordt er meestal een handicapsysteem gehanteerd. Ook wanneer de schepen van hetzelfde type zijn maar men de regatta zo eerlijk mogelijk wilt zeilen, kan een handicapsysteem gebruikt worden. Al valt er vaak veel aan te merken op het handicapsysteem.

wedstrijdzeilen met klipper de hoge wierDe wedstrijdbaan

De baan kan heen en weer zijn, of een driehoek, of een trapeze. Het eerste rak ligt altijd tegen de wind in, zodat de boten moeten opkruisen en er meer plaats is doordat het wedstrijdveld uit elkaar valt. Op de keerpunten in de baan liggen vaste of speciaal voor de wedstrijd geplaatste boeien.

beroemde regatta’s

Een beroemde regatta tussen twee zeiljachten is de America’s Cup. Op dit moment is de Volvo Ocean Race de meest bekende en actuele regatta die wereldwijd gezeild wordt.


Reviews:

303, 2014

De Nederlandsche Bank, Leo Kaizer

Graag willen wij U allen namens onze afscheidnemende directeur en alle medewerkers van harte bedanken voor de enorm gezellige dag aan boord. Het is voor allen een meer dan geslaagde dag geweest. De medewerking vanaf de reservering tot aan het van dek gaan heeft iedereen als prettig ervaren. De koffie, gebak, lunch, borrel inclusief hapjes waren perfect. Het zeilen, het weer en de gehele accomodatie: geweldig. Wij zullen U en uw bedrijf bij onze relaties aanbevelen.

Klaar om aan boord te stappen?

Kunnen we u ergens mee helpen?

Speciale wensen voor uw catering?

Onze meest populaire arrangementen:

Interesse in dit arrangement?

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Ik heb een vraag over

Contactgegevens:

  • Snel Zeilen VOF
    KvK nr: 57462631
    BTW nr: NL8525.90.660.B.01
    IBAN: NL85 ABNA 0248 0319 10

Ga naar de bovenkant