window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-17973183-1');

Nieuwe Zeilfilms

Nieuwe zeilfilms

ALL IS LOST
‚All is lost’ is een film die onlangs uitkwam en die zich helemaal op het water afpeelt. Robert Redford valt van de ene pech in de andere tot uiteindelijk alles verloren lijkt. In de pers kreeg deze film lovende kritieken omdat de strijd van de eenzame man tegen alle rampen een fantastische acteerprestatie is. Anderhalf uur boeit zijn spel zonder meer tekst dan een lange fuck. Voor de zeilers onder ons is de film echter aan aaneenschakeling van ergerende blunders.

Op de Indische Oceaan wordt Redford aangevaren door een drijvende container die zijn schip achter het midden raakt, terwijl er geen wind is. Het is het begin van ellende, door het gat dat boven de waterlijn zit komt erg veel water binnen, waarbij de marifoon stuk gaat en het schip bijna zinkt. Gelukkig hoeft Redford alleen de mast in te klimmen om dit te repareren: het stekkertje van de antenne was los gegaan. Gelukkig beweegt het schip noch de mast, er is geen enkele deining. Het schip ligt zo rustig als een huis. De wetten van vrije vloeistofoppervlak worden ook genegeerd, het schip met anderhalve meter water erin blijft verbazend stabiel. De zeilen zijn nooit gevuld met wind en zelfs in de hevigste wind klappert de stormfok niet als die gehesen wordt. De sleepkabel van het reddingsvlot wordt achteloos op de railing belegd. kortom, bekijk deze film maar liever niet als zeiler.

‚All is Lost’ trailer

All_is_Lost_poster

MAIDENTRIP
In New York is de film ‚Maidentrip’ in premiere gegaan. Het is een verslag van de reis rond de wereld van Laura Dekker. De documentaire bestaat uit beelden die Laura zelf aan boord filmde. Hier zal zeiltechnisch minder aan mankeren. Naast beelden van de reis rond de wereld zijn het ook beelden van een jonge vrouw in ontwikkeling. De pers in New York reageerde positief op de film. Wanneer de film naar Nederland komt is nog niet bekend.

‚Maidentrip’ trailer

EN SOLITAIRE
De Franse film ‘En Solitaire’ met de acteur François Cluzet (Les Intouchables) komt alleen in Frankrijk uit. De film is opgenomen op de boot DCNS 1000 van Marc Thiercelin, deelnemer aan de Vendée Globe 2008-2009. Alle beelden zijn aan boord geschoten, waarbij Cluzet zich ook het solozeilen deels eigen heeft moeten maken.

Zeiler Yann Kermadec (Cluzet) ziet zijn droom werkelijkheid worden wanneer hij onverwachts mag starten in de Vendée Globe, de befaamde solozeilwedstrijd om de wereld. Na enkele dagen moet hij noodgedwongen aanmeren om reparaties uit te voeren. Wanneer hij weer vertrekt, ontdekt hij een verstekeling. Maar de regels zijn streng: als uitlekt dat Yann niet alleen op de boot is, volgt onmiddellijke diskwalificatie. Yann aarzelt… kan hij de jonge Moussa zomaar ergens aan land zetten?
Het zou mooi zijn als deze film ook in Nederland uitkwam.

‚En solitaire’ trailer

Bron: Zeepost

 

2023-03-06T12:59:42+01:00
Ga naar de bovenkant