window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-17973183-1');

Symposium over het belang van een oude haven

Van oudsher trekt een haven mensen aan; om te kijken naar de bedrijvigheid in en rondom de haven en om de schepen te bewonderen. In Porto zijn de traditionele portscheepjes het meest gefotografeerde object in de stad. Veel steden profileren zich dan ook als havenstad en maken gebruik van het havengezicht. Een haven met mooie traditionele zeilschepen zorgt voor een uniek beeld en voor een toeristische meerwaarde voor een stad of dorp. Zeker wanneer het niet om een statische haven gaat, maar om een haven waar bedrijvigheid is. Misschien is dit wel dè reden om een dorp of stad te bezoeken.
De traditionele schepen van de Bruine Vloot zorgen voor dit authentieke havengezicht en de stuurmanskunsten van de schippers zorgen voor een levendig schouwspel. Nog niet alle beheerders en beleidsmakers zien de kansen die een aantrekkelijke haven biedt.
Daarom organiseert de BBZ op 2 november in Enkhuizen een symposium waarin verschillende gastsprekers duidelijk maken wat het belang is van een aantrekkelijke haven voor uw stad of dorp. Wist u bijvoorbeeld dat de waarde van een huis stijgt als er een imposante klipper voor de deur ligt? En dat de riviercruise schepen bij voorkeur aanleggen in een pittoresk havenstadje? Meer hierover hoort u op 2 november.
De BBZ nodigt u graag uit voor dit symposium, en vragen u de datum van 2 november alvast te reserveren in uw agenda. Gastheer voor dit symposium is de gemeente Enkhuizen. Bron: Zeepost

2023-03-06T12:59:53+01:00
Ga naar de bovenkant