window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-17973183-1');

Marken

Marken

Toeristische trekpleister

Al vele tientallen jaren is Marken een grote toeristische trekpleister. De vele specifieke gewoonten en de opvallende klederdracht hebben daaraan bijgedragen. Fotogeniek zijn natuurlijk de houten huizen op palen en de kunstmatige verhogingen, ‘werven’ genaamd.

Wie Marken zegt, zegt “Sijtje Boes”, een van de bekendste, zo niet de allerbekendste bewoonster van Marken. Al vele jaren wordt de gelijknamige toeristenwinkel op de haven bezocht door bus- en bootladingen toeristen van over de hele wereld.

Het Paard een klontje geven

Ook de vuurtoren, “Het Paard van Marken”, is buiten de regio bekend. Vooral de vele filmpjes van kruiend ijs rondom de vuurtoren zijn internationaal bekend. Wanneer je van Muiden naar Marken of Volendam zeilt, dan kom je zeker langs het Paard van Marken gevaren. Een oude traditie van de schippers van Muiden  is, om wanneer ze vanuit Muiden richting Volendam vertrekken, een zeilwedstrijd te houden. De winnaar is diegene die ‘Het Paard’ het eerst een suikerklontje gegeven heeft.

Wat te doen op Marken?

Op Marken is een rondwandeling te maken onder leiding van een gids in klederdracht. Maak kennis met het heden en verleden van Marken en maak van het bezoek aan het voormalige eiland een echte belevenis.

Maar het is ook heerlijk om op eigen houtje over het schiereiland te wandelen. Door de smalle straatjes, langs de unieke houten huisjes, richting de Vuurtoren en weer terug.


Reviews:

707, 2015

Verjaardagsfeest, 50 jarige met 60 gasten

Dank voor een onvergetelijke dag. Schitterend zeilweer, geweldig schip en perfecte bediening. We hebben er van genoten.

Klaar om aan boord te stappen?

Kunnen we u ergens mee helpen?

Speciale wensen voor uw catering?

Onze meest populaire arrangementen:

Interesse in dit arrangement?

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Ik heb een vraag over

Contactgegevens:

  • Snel Zeilen VOF
    KvK nr: 57462631
    BTW nr: NL8525.90.660.B.01
    IBAN: NL85 ABNA 0248 0319 10

Ga naar de bovenkant