window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-17973183-1');

Pieperrace succesvolle zonovergoten start van het nieuwe vaarseizoen

Meer dan 60 klippers, tjalken, aken en botters verschenen aan de start voor de haven van Volendam, afgelopen zaterdag. Elk jaar kijken de schippers en bemanningen van deze platbodems weer uit naar de traditionele start van het nieuwe vaarseizoen. Het was heel erg koud maar in het zonnetje dat onbeperkt scheen was het goed uit te houden. Dat de temperaturen nog erg laag zijn deed niets af aan het enthousiasme en de opkomst. Een ieder deed weer zijn of haar best om het schip op tijd getuigd te hebben voor de wedstrijd.

De schepen worden onderverdeeld in verschillende klassen die tegen elkaar strijden; grote klippers, kleine klippers, grote tjalken, kleine tjalken, visserijschepen, skutsjes en aken. Een bonte verzameling van grote en kleine schepen dus, wat altijd mooie beelden oplevert. Het zonovergoten weer van afgelopen weekend en de windstille omstandigheden van zondag deden hier nog een extra schepje bovenop.
Onze zeilklipper De Hoge Wier is altijd een van de favorieten in de klasse van de grote klippers. En deze favorietenrol heeft de schipper met haar bemanning (ook wel ‘Team Hoge Wier’) meer dan waar gemaakt tijdens de afgelopen Pieperrace. Met een voorsprong van bijna 30 minuten over 2 dagen zeilen bleven zij de eerstvolgende concurrent, de stevenaak ‘La Boheme’ met grote voorsprong voor. “Een beter begin van het seizoen kan ik mij niet wensen”, aldus Sacha Emmerik.

2023-03-06T12:59:46+01:00
Ga naar de bovenkant