window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-17973183-1');

Pampus zeilen

Wij bieden u verschillende arrangementen waarbij u naar Pampus kunt zeilen vanuit Muiden:

 bedrijfsuitje Pampus zeilen muiden dagtocht;
– bedrijfsuitje Pampus zeilen muiden middag/avondtocht.

Een leuk idee voor uw bedrijfsuitje, personeelsuitje, familiedag of verenigingsuitje:

Al onze Pampus zeilen arrangementen vertrekken vanuit Muiden, een pittoresk stadje aan de A1 op nog geen 15 minuten rijden vanaf Amsterdam. Muiden is zeer centraal gelegen en direct aan het IJsselmeer.  U kunt vanuit Muiden mooi naar Pampus zeilen voor een uitgebreide rondleiding. Met uw bedrijfsuitje naarPampus zeilen betekent niet alleen zeilen maar ook een activiteit erbij zodat er voor ieder wat wils is.

Het forteiland Pampus is een Rijksmonument en als onderdeel van de Stelling van Amsterdam geplaatst op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De Stichting Pampus werd op 15 september 1986 opgericht door enkele inwoners van Muiden die bezorgd waren over de toekomst van het fort, dat al jaren in desolate staat verkeerde. Na allerlei plannen van derden, die uiteindelijk nooit ten uitvoer werden gebracht, kreeg de Stichting Pampus in februari 1990 de kans het eiland en de daarop liggende vestingwerken van het rijk te kopen en deed dat dan ook.

Een jaar later kon het forteiland weer opengesteld worden voor het publiek.

Het forteiland wordt sindsdien steeds drukker bezocht, door tussen de 35.000 en 40.000 bezoekers per jaar, die per veerdienst, charterboot, eigen bootje en soms zelfs per helikopter het eiland weten te vinden. Een unieke manier om het fort te bezoeken is natuurlijk met een charterschip naar Pampus zeilen.

Aan boord van onze schepen, die alle vertrekken vanuit Muiden, vindt u alle rust. Tijdens de vaartocht kunt u volop genieten van het ware leven aan boord van een zeilschip. Boven uw hoofd hoort u gestommel op de luikenkappen wanneer het schip gaat wenden. Watersport met voor elk wat wils.

2023-03-06T12:59:36+01:00
Ga naar de bovenkant