window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-17973183-1');

Varen op het IJsselmeer

Muiden Maritiem biedt u verschillende arrangementen om het varen IJsselmeer, Markermeer of IJmeer te ontdekken!
Het IJsselmeer, IJmeer en Markermeer zijn mooie vaargebieden waar veel te ontdekken valt. Pittoreske havenplaatsjes die nog de sfeer van weleer uitademen zijn vrijwel overal rondom het IJsselmeer en Markermeer te vinden. Denk bijvoorbeeld aan Muiden met haar monding van de Vecht en het Muiderslot, Enkhuizen met de “Drommedaris”, Volendam met zijn toeristische dijk en Marken met zijn karakteristieke huizen.

Maar ook op het water is er veel te zien; bent u wel eens op het forteiland Pampus geweest? Dit fort voor de kust van Muiden is onderdeel van de “Stelling van Amsterdam” en tijdens een rondleiding over dit eiland leert u veel over de verdedigingswerken van Nederland.

Oud en nieuw gaan hand in hand op het IJmeer waar op steenworp afstand van Pampus het veelbesproken IJburg wordt gebouwd, het nieuwste wooneiland van Amsterdam midden in het water. U kunt dit bouwspel vanaf een afstandje bekijken door er langs te varen maar u kunt ook daadwerkelijk bij IJburg afmeren en er even voet aan wal zetten.

U kunt zelf uw dagtocht of meerdaagse reis samenstellen naar wens maar u kunt ook gebruik maken van onze speciale all inclusive arrangementen.

Bezoek onze startpagina voor een volledig overzicht!

2023-03-06T12:59:37+01:00
Ga naar de bovenkant